Erik Vrij

Marken Thriller Express

poster_en Attractie in samenwerking met de Volendam-Marken Express en Volendam Events: de ‘MARKEN THRILLER EXPRESS’

‘MARKHATTAN’ per veerboot en speedboot of fiets: het Europese Silicon Valley van 2028, uit de internationale thriller WITTE INKT (WHITE INK)

Op 29 Augustus 2015 lanceerde ik de eerste onzichtbare toeristenattractie van Nederland in samenwerking met de Volendam-Marken Express en Volendam Events: de ‘Marken Thriller Express’. Het arrangement bood bezoekers van Marken een aanvullend bezoek aan ‘MARKHATTAN’ per veerboot en RIB speedboot (320pk) of fiets. Ik vertelde alles over het verhaal op video of live op de locaties waar het verhaal zich afspeelt en hoe ik er onderzoek deed voor het verhaal. Het verhaal was te lezen in de MARKHATTAN reisgids, waarin ook de video-links opgenomen zijn en verwijzingen naar de betreffende pagina’s in het boek. Een gesigneerd exemplaar van het boek was inbegrepen. Deze attractie is inmiddels niet meer beschikbaar

naastposterspeedboot

Een speciaal menu uit het verhaal

Na afloop kon er worden genoten van een driehoekige ‘Bermuda Driehoek’ burger bij Café De Visscher, zoals die in het verhaal voorkomt. In dit café presenteerde Erik in 2013 de Nederlandstalige editie van zijn debuut: Witte Inkt. Indien beschikbaar kon er zelfs het enige blauwkleurige bier ter wereld worden geproefd, zoals dat ook in het verhaal terugkomt als ‘Bermuda Blue’ bier.

cafesigneren

In de voetsporen van een thrillerauteur

Markhattan is een van de belangrijke locaties waar mijn zakenthriller WITTE INKT zich afspeelt. Het idee om de Marken Thriller Express te organiseren was geïnspireerd door de tours die in Florence en Rome worden georganiseerd langs de kerken en andere locaties uit de boeken van Dan Brown. Het bezoek van ruim 300.000 toeristen vanuit Volendam aan Marken kon wat extra kleur worden geven door in drie uur (inclusief veerbootretour) de locaties van deze thriller te bezoeken per special vervoersmiddelen en zo het verhaal achter deze thriller te lezen en zien. Het arrangement omvatte een gesigneerd exemplaar van WITTE INKT en de MARKHATTAN reisgids.

boekenlegger 20150828_142041

 

Over het verhaal van Witte Inkt en Markhattan

In WITTE INKT is het Marken van 2028 veranderd in de belastingvrije basis van het belangrijkste IT-bedrijf van Europa, MRM, van de boerse Hollandse miljardair Henk Vis. Dat bevindt zich in een klein zakencentrum naast de beroemde vuurtoren van Marken, bijgenaamd ‘MARKHATTAN’ vanwege de wolkenkrabbers die daar gebouwd zijn. Vanuit dit ‘Europese Silicon Valley’ beheert het juridische IT-bedrijf MRM de rechtspositie van meer dan 460 miljoen Europeanen bij het centrale juridische register van de EU, Euregist. Het bedrijf dreigt ten onder te gaan – en Europa mee te trekken – als gevolg van een grote overname, bestuursvetes en cultuurverschillen als de reusachtige Amerikaanse markt open gaat.