Erik Vrij

Teasers

De setting

Marken: vandaag een vissersdorp en toeristentrekpleister, in 2028 ook een belastingvrij zakencentrum ‘Markhattan’, basis van Europa’s grootste juridische technologiebedrijf MRM.

De setting

26 mei 2018:

Europese Commissievoorzitter Neelie Kroes kondigt de voltooiing aan van het belangrijkste Europese integratieproject ooit.

De setting

26 mei 2018:

Vanaf middernacht hebben alle 740 miljoen EU burgers, bedrijven, instellingen en overheden alleen nog rechten en verplichtingen als ze geregistreerd zijn bij Euregist.

De setting

26 mei 2018:

De Europese Centrale Bank verklaart euromunten en
bankbiljetten ongeldig. Eurobetalingen zijn uitsluitend nog giraal mogelijk.

De setting

26 mei 2018:

Europese belastingparadijzen bestaan niet meer.
Belastingvrije eilanden en schiereilanden wel.

De setting

26 mei 2018:

GALILEO navigatiesatellieten van de European Space Agency registreren permanent de locatie van 730 miljoen EU-burgers om locaal toepasselijke regelgeving te kunnen bepalen.

De setting

2028:

De nieuwe provincie van Nederland is aantrekkelijk, en niet alleen vanwege de Olympische Spelen en chauvinistische bollenvelden.

De setting

2028:

De meeste Europeanen vinden het prima om hun testamenten, rekeningtegoeden, huwelijkse voorwaarden en strafblad te registreren bij de centrale Europese registratie-instelling Euregist.

De setting

Rights-management is de meest winstgevende
technologiesector ter wereld. MRM-baas Henk Vis is
nummer 9 van de Forbes World’s Billionaires ranglijst.
Google’s Larry Page is nummer 17.

De setting

2028:

De twee meest vergaande politieke besluiten van de 21e eeuw zijn genomen door vrouwen. Één ervan is de eerste zwarte vrouwelijk President van de VS. Een Republikeinse.

Het verhaal

Een gezonde mix van mannen en vrouwen en
nationaliteiten in een bestuur, kan leiden goede ideeën, nieuwe benaderingen, groei en succes. Of tot botsingen, conflicten, drama.

Het verhaal

Hoe groter de baas, hoe groter de ballen.

Het verhaal

Je baas een poot uitdraaien voelt goed, zeker bij een
exclusief diner met het laatste dier en de laatste
champagne van een soort.

Het verhaal

Is het gerechtvaardigd om fundamentele business
principles met de voeten te treden om te overleven?

Het verhaal

Het onderhandelen van een 3,4 miljard dollar groot krediet voor een zeer riskante overname is niet eenvoudig, zeker niet met een lastig slag bankiers en advocaten tegenover.

Het verhaal

Zou Koning Willem-Alexander zich kunnen voorstellen dat hij de Olympische Spelen opent met ‘zwarte tulp’ Ruud Gullit, op het tulpvormige eiland voor de Noordzeekust?

Het verhaal

De relatie tussen een baas en zijn jurist kan gespannen zijn, vooral bij een bedrijf dat Europees marktleider is op gebied van rights-management.